GLYC Original - Aktivdjurvård

GLYC

För ett aktivt och rörligt liv för människor

För ett aktivt och rörligt liv

GLYC är ett kosttillskott med noga utvalda ingredienser som grönläppad mussla, vitamin C, zink och marint kollagen. För kvinnor och män i alla åldrar som önskar behålla ett rörligt och aktivt liv.

  • Bibehåller ledernas rörlighet för ett aktivt liv
  • Innehåller Glykosaminoglykander (GAG)  vilket medför snabbt upptag
  • Rik på naturliga Omega-3 fettsyror som EPA; DHA och ETA
  • Kan tas enskilt eller med fördel i kombination med ett nypontillskott
  • Kapselhöljet är vegetabiliskt.
  • Kan användas av gluten- och laktoskänsliga personer. Men personer som inte tål mussla eller fisk skall inte använda GLYC.

GLYC innehåller extrakt från hela den grönläppade musslan vilket innebär att de glykosaminoglykaner (GAGs) och Omega-3-fettsyror (EPA, ETA och DHA) som finns naturligt i musslan tas tillvara.

GLYC bör tas kontinuerligt. Rekommenderad dags dos är 2 kapslar om dagen kan vid. Det individuella behovet är emellertid mycket olika men starta med 4 kapslar och minska till 2 efter någon vecka. En underhålls dos på 1 kapsel om dagen.

GLYC finns i förpackningar om 60 kapslar och med 120 kapslar. Nu finns även GLYC i tabletter med mintsmak som ger en fräsch eftersmak och är enkla att svälja.

Glykosaminoglykander (GAG)

Glykosaminoglykander (GAG) är naturligt lätt absorberbart glykosamin som ger bindväven elasticitet och flexibilitet och ökad styrka åt brosk och skelett. GAG har en understödjande effekt vid skador och nedbrytning av bindväv, brosk, senor och ligament.

Marint kollagen

Kollagen är ett protein som produceras naturligt i kroppen men minskar med stigande ålder. Kollagen är nödvändigt för bindvävens styrka och smidighet.

Vitamin C

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets och benstommens normala funktion samt till att minska trötthet och utmattning. Vitamin C bidrar även till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Zink

Zink är ett viktigt mineral som bidrar till att bibehålla normal benstomme.

Läs mer om GLYC här

Förpackningar

GLYC 60
– kapslar om 60 st i 4 blisterkartor á 15 st.

GLYC 120
– kapslar om 120 st i 8 blisterkartor á 15st

 

Dosering

2-4 kapslar per dag i samband med måltid, fördelat på morgon och kväll. Starta med 4 kapslar och minska till 2 efter någon vecka. Glyc passar för långvarig användning. Övre dagsdosen bör ej överskridas. Kosttillskott bör ej användas som alternativ till en varierad kost.

 

Innehåll

Grönläppad mussla (skaldjur), kollagen (fisk), askorbinsyra, kiseldioxid (klumpförebyggande medel), zinklaktat, mikrokristallinisk cellulosa (stabiliseringsmedel). Vegetabilisk kapsel bestående av hydroximetylpropylcellulosa.