Aktiv Smallbreed - Aktivdjurvård

Aktiv Smallbreed

Smidighet på burk
Aktiv Katt - för smidiga och rörliga katter fria från ledproblem

Aktiv Katt – smidighet på burk!

Aktiv Katt kan hjälpa stela katter att få tillbaka rörligheten. Det innehåller grönläppad mussla – en ingrediens som urbefolkningen på Nya Zeeland använt under tusentals år för att motverka bland annat reumatiska sjukdomar och olika former av ledförslitningar.

Grönläppad mussla innehåller naturligt glukosamin, omega 3 fettsyror och naturliga antioxidanter som samverkar på ett naturligt sätt i kattens kropp. Allt glukosamin hämtas ursprungligen från kräftskal eller musseldjur. Vi vet att kvaliteten behålls bäst om musselköttet utsätts för så få processer som möjligt. Därför har vi valt frystorkat musselkött som malts ned direkt till ett pulver. Förutom glukosaminet får man då med viktiga beståndsdelar, som till exempel omega 3-fettsyror och naturliga antioxidanter.

Vid ledbesvär utsätts kroppen för fria radikaler som bryter ner cellerna och påskyndar deras åldrande. Naturliga antioxidanter hjälper kroppen att försvara sig mot de fria radikalerna och motverkar deras negativa inverkan på ledbrosket. Komplettera gärna med Aktiv Nypon så har din katt goda chanser att återfå såväl rörligheten i lederna som leklusten i tassarna!

Aktiv Katt är skonsamt för magen eftersom det är helt fritt från syror och salter.

  • Aktiv Katt bidrar till ökad rörlighet och stärker ledbrosket.
  • Aktiv Katt är avsedd för katter med ledproblem och katter som börjar bli gamla och stela. Överviktiga katter har ofta problem med lederna.
  • Effekt kan ofta märkas redan efter ett par veckor
  • Innehåller fettsyror och naturligt glukosamin, (GAG:s)
  • Smaken uppskattas av de flesta katter. Ett pulver är att föredra framför tabletter till katt.
  • Lämplig även för små hundar

 

Dosering

Katt: ½ – 1 kryddmått /dag beroende på storlek och besvär
Hund under 10 kg: 1 kryddmått/dag

 

 

Innehåll

En burk innehåller 25 gram pulver.

Aktiv Katt produceras i enlighet med godkänd läkemedelsstandard (GMP). Produkten innehåller enbart naturliga ämnen och omfattas inte av gällande dopingregler.

I Aktiv-serien finns det två produkter speciellt framtagna för katt:

1. Aktiv Katt är ett välsmakande pulver med grönläppad mussla för rörliga och flexibla leder hos katt. Aktiv katt passar för alla katter som börjar bli stela, ömma och inaktiva. Även förebyggande för äldre katter. Även bra att strö öve maten om katten behöver få aptit tex efter en sjukdom.

2. Aktiv Nypon är ett tillskott som ger en energikick och underlättar din hunds naturliga lust att leka. Tillskottet är i pulverform.