Aktiv Häst - Aktivdjurvård

Aktiv Häst

Rörelsefrihet på burk!

Aktiv Häst – rörelsefrihet på burk!

Grönläppad mussla är en ingrediens som urbefolkningen på Nya Zeeland använt under tusentals år för att motverka bland annat reumatiska sjukdomar och olika former av ledförslitningar. Musslan innehåller naturligt glukosamin, omega 3 fettsyror och naturliga antioxidanter som samverkar på ett naturligt sätt i hästens kropp.

Allt glukosamin i världen hämtas ursprungligen från kräftskal eller musseldjur. Vi vet att kvaliteten behålls bäst om musselköttet utsätts för så få processer som möjligt. Därför har vi valt frystorkat musselkött som malts ned direkt till ett pulver. Förutom glukosaminet får man då med viktiga beståndsdelar, som till exempel omega 3-fettsyror och naturliga antioxidanter.

Sedan kompletterar vi pulvret med torkade nypon för optimal effekt. Nypon är rika på antioxidanter som hjälper hästens kropp att försvara sig mot de fria radikaler som bryter ner cellerna och påskyndar deras åldrande. Dessutom är de fulla av så kallade galaktolipider. Det är små beståndsdelar som spelar en viktig roll i kroppens immunförsvar och som bland annat ser till att livsviktiga fysiologiska aktiviteter sker på ett naturligt och balanserat sätt.

Växtplatsen är avgörande för nyponens kvalitet. Våra nypon har vuxit på flera tusen meters höjd, i ren natur på Chiles vilda bergssluttningar. Nyponen i denna karga miljö är fyllda av nyttiga ämnen, vitaminer och mineraler.

Slutprodukten, Aktiv Häst, ger din häst goda förutsättningar att återfå såväl rörligheten i lederna som leklusten i ögonen!

Börja med små mängder pulver, gärna uppblandat i blötfoder, för att vänja hästen vid smaken.

Dosering

Varje burk innehåller 200 gram pulver. Aktiv Häst produceras i enlighet med godkänd läkemedelsstandard (GMP). Produkten innehåller enbart naturliga ämnen men kräver, som alla andra former av tillskott till hästens utfodring, minst 96 timmars karens.

AKTIV HÄST kan med fördel användas till stora hundar som föredrar pulver som strös över maten istället för tabletter.

 

Innehåll

150 g frystorkat musselextrakt samt 50 g nyponextrakt.